Natuur & Groenbedrijf

Thuis in natuurlijk groenbeheer

Heylen bvba
VCA facebook
xx yy klik op de foto voor meer beelden !

Renovatie Mariapark Averbode

In opdracht van de Norbertijnenabdij Averbode en de Vlaamse Landmaatschappij moeten we de omgeving van het aan de abdij grenzende Mariapark onder handen nemen.

Een ontbrekend deel van de vroegere slotgracht rond de abdij dient opnieuw te worden bloot gelegd en mits de plaatsing van bentonietmatten verzekerd te worden van watercaptatie.

Verder dienen oude muren in imitatie-rots  en ijzerzandsteen in het Mariapark gevrijwaard te worden van overwoekerende begroeiing en gerestaureerd te worden. Oude afsluitingen worden afgebroken en vernieuwd, paden en wegen worden opnieuw aangelegd. Een nieuwe trap in hout en cortenstaal zal een bijkomende toegang verschaffen tot het Mariapark.

Tenslotte zullen de nodige beplantingen worden uitgevoerd.

Update januari 2019: Het park wordt voorzien van aangepast meubilair en een aangepaste trap in houten treden, porfierverharding en een leuning in cortenstaal.
In het park worden grote hoogteverschillen ook weggewerkt met houten treden en porfierverharding.

Update maart 2019: Het laatste meubilair in de vorm van infoborden, picknicksets en zitbanken werd geplaatst. Het toeristisch seizoen in Averbode kan op gang komen !