Speelnatuur Grote Netewoud

klik op afbeelding voor meer. (34afb.)

Op 16 september was het de officiële opening van de speelnatuurzone het Grote Netewoud. De Totter-Rangers in wording mochten als eersten op ontdekking gaan.

Augustus 2020: Ondertussen is de speelnatuurzone bijna volledig klaar; de paden in halfverharding en de speelheuvel werden afgewerkt en de houten bruggen en de zitkring werden geplaatst. Later zal het terrein nog worden ingezaaid. Natuurpunt vzw voorziet half september de officiële opening.

Juli 2020: Aan het onthaalcentrum van het natuurgebied Grote Netewoud te Meerhout dienen we in opdracht van Natuurpunt vzw een volledige speelnatuurzone in te richten in combinatie met een slibruiming en natuurherstel van een grote vijverpartij.

Na slibruiming van de vijver wordt deze deels ingericht als speelnatuurzone. Er wordt een zandstrandje aangelegd, er komt een avontuurlijk stapstenenparcours door het water, er worden speelheuvels aangelegd met ingewerkt speelbuizenparcours, er wordt een wandelparcours in halfverharding met houten bruggetjes aangelegd. Een amfitheater en een speelstammenparcours vervolledigen de buitenaanleg. Twee composttoiletten zullen aan de rand van de site geplaatst worden.